Ser zmielić. Do sera dodać jajka, mąkę tortową, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, aromat waniliowy, otartą skórkę z pomarańczy i sodę oczyszczoną. Na koniec dodać spirytus i wszystko dokładnie wymieszać.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, przed każdym formowaniem pączka, należy moczyć ręce w wodzie, dzięki czemu ciasto nie będzie kleić się do ręki. Uformowany pączek od razu wrzucać do gorącego tłuszczu i smażyć na złoty kolor. Usmażone pączki wykładać na ręcznik papierowy. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Z przepisu wyjdzie około 35 serowych pączusiów.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.