Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Razem delikatnie wymieszać i wyłożyć biszkopt na tradycyjną prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 175 °C. Ostudzić i nasączyć cytrynowym ponczem (wodę wymieszać z sokiem z cytryny).
Do garnka wlać wodę i zagotować. Następnie przełożyć mrożone wiśnie i zagotować. Do gorącej masy wsypać galaretkę wiśniową w proszku, żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Odłożyć do ostudzenia. Do zimnej masy dodać kilka kropli soku z cytryny i wymieszać. Tężejącą masę wiśniową wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki na około 10 minut.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie rozmieszać i odstawić. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać śmietanę, jogurt grecki i razem zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i ponowie razem zmiksować. Gotową masę śmietankową wyłożyć na masę wiśniową i włożyć na około 30 minut do lodówki.
Z kartki wyciąć gwiazdki bądź dowolne inne kształty (to zależy od okazji) i ułożyć na masie śmietankowej. Na sitko wysypać kakao do ciast i delikatnie ruszając sitkiem obsypać całe ciasto, a następnie gwiazdki delikatnie usunąć np. przy pomocy noża.
Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Smacznego.