Kiwi obrać ze skórki, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Dodać miód i razem zmiksować na gładką masę. Żółtego arbuza obrać ze skórki i oczyścić z pestek. Następnie pokroić w dużą kostkę, dodać sok z cytryny i zmiksować blenderem na gładką masę.
Do szklanki przełożyć zmiksowane kiwi, a potem łyżką wyłożyć zmiksowanego żółtego arbuza. Wierzch smoothie udekorować jagodami i np. listkiem mięty.
Podane składniki wystarczą na 1 szklankę 200 ml pysznego zielono-żółtego smoothie.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.