Łatwa, szybka, trochę inna, chrupiąca i bardzo soczysta surówka. Idealna na każdą porę roku. Pasuje do wszystkiego, świetnie smakuje i błyskawicznie znika ze stołu. Warto się skusić! :)
Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Seler naciowy opłukać i pokroić w kostkę. Zielony ogórek opłukać i pokroić w paski (w skórce). Jabłko obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć czerwoną paprykę, seler naciowy, zielony ogórek, jabłko i cebulę. Dodać olej, szczyptę oregano, słodkiej papryki w proszku, kurkumy, imbiru, cukru trzcinowego i czosnku niedźwiedziego. Przyprawić do smaku solą prowansalską i pieprzem ziołowym. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.