Przepisy Extra

Steki z rekina w panierce

Składniki:

50 dag steków z rekina (kupiłam 1 kg, a po rozmrożeniu było 50 dag = 4 sztuki)
1 jajko
gałka muszkatołowa
sól (himalajska)
pieprz cytrynowy
Dodatkowo:
olej
bułka tarta

Sposób wykonania:

Steki z rekina rozmrozić, opłukać zimną wodą i dokładnie odcisnąć z wody.

Jajko rozbić i przełożyć do talerza. Dodać do niego szczyptę gałki muszkatołowej, soli, pieprzu cytrynowego i razem rozmieszać widelcem. Rybę maczać w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z ziemniaczkami, buraczkami lub kiszonymi ogórkami.

Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.