Co można zrobić z zielonej sałaty?? A najszybciej chyba surówkę...
Ta jest wyjątkowo prosta i szybka do przygotowania na letni obiad, ale i nie tylko. Bo jest idealna też o każdej porze roku. Wspaniale sprawdzi się również jako zdrowy dodatek do potraw z grilla - tutaj można ją wzbogacić o dodatek prażonych ziaren słonecznika lub dyni - bądź o serek np. mozzarella lub pleśniowy ;) Czytaj więcej
Jest kolorowa, chrupiąca i soczysta. Pasuje do każdego dania.
Do tego jest delikatna w smaku, dlatego wszystkim smakuje :)
Smacznego.
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Czerwoną paprykę rozkroić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę i skropić octem jabłkowym.
Do miski przełożyć zieloną sałatę, czerwoną paprykę i cebulę. Dodać oliwę z oliwek, szczyptę słodkiej papryki w proszku, oregano, soli i czarnego pieprzu.
Całość razem wymieszać długimi łyżkami i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.
Smacznego.