Przepisy Extra

Surówka z porem i rzodkiewką

Składniki:

1 por (ok. 15 dag)
pęczek rzodkiewek
1 małe jabłko (10 dag)
1 ząbek czosnku
2 łyżki śmietany 18%
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
szczypta cukru

Sposób wykonania:

Por opłukać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Jabłko i czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć por, rzodkiewkę, jabłko i czosnek. Dodać śmietanę, sól, pieprz, słodką paprykę w proszku i szczyptę cukru. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki ;)
Dorota [2013-12-29 00:29:12]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.