Kapusta pekińska jest także świetnym składnikiem sałatek. Nadaje jej fajnego smaku i chrupkości.
Tutaj w towarzystwie rybki, pędów bambusa, kukurydzy, pora, żółtego sera, słonecznika, czosnku prezentuje się oraz smakuje wspaniale.
Jest idealna na śniadanie, obiad i kolację. Jest idealna na piątkowy dzień, ale i nie tylko ;)
Taka sałatka to fajny pomysł na coś dobrego z wędzonego łososia - mniam!
Smacznego :)
Kapustę pekińską opłukać i poszatkować. Wędzonego łososia pokroić i skropić sokiem z cytryny. Kukurydzę i pędy osączyć z zalewy. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć kapustę pekińską, wędzonego łososia, kukurydzę, pędy bambusa, por, żółty ser, słonecznik i czosnek. Dodać musztardę sarepską. Przyprawić do smaku ostrą i słodką papryką w proszku, przyprawą gyros, granulowanym czosnkiem, mielonym kminkiem, solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.
Smacznego.