Zieloną i czerwoną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Awokado rozkroić, wyciągnąć łyżką miąższ i pokroić w kostkę. Kiszonego ogórka pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kosteczkę. Słonecznik zrumienić na suchej patelni i ostudzić.
Do miski przełożyć sałatę, awokado, kiszonego ogórka, cebulę i słonecznik. Dodać olej, szczyptę oregano, soli i czarnego pieprzu do smaku. Całość delikatnie wymieszać dwoma długimi łyżkami i podać na stół. Fajnie smakuje z potrawami z grilla - mniam :)
Podane składniki wystarczą na około 4-5 porcji.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.