To niezwykle szybka i łatwa do wykonania sałatka warzywna z dodatkiem sera Feta, który nadaje jej charakteru oraz papryki, ogórków kiszonych, czosnku i przypraw...
Może być ona podawana do każdego rodzaju posiłku w ciągu dnia, a dodatkowo, ponieważ można przygotować ją w plenerze, dobrze pasuje do potraw wykonanych na grillu - jest świetna do mięs i ryb z rusztu!
To fajny pomysł na nową i lekką sałatkę do grilla :) Czytaj więcej
Składniki zastosowane do jej wykonania pozwalają zaliczyć tę ciekawą i smaczną kompozycję do potraw dietetycznych. Mogą ją więc spożywać również osoby będące na diecie np. odchudzającej.
Gotowa sałatka bardzo ładnie prezentuje się w przezroczystej misce, ma ona piękny soczysty i zielony kolor - po prostu sam jej widok już zachęca do jedzenia :)
Polecamy i życzymy smacznego!
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Ser Feta pokroić w kostkę. Paprykę stożkową oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć zieloną sałatę, ser Feta, paprykę stożkową, ogórki kiszone i czosnek. Następnie dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny, granulowaną cebulę, majeranek i pieprz ziołowy. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut.
Taką sałatkę można podawać np. jako dodatek do potraw z grilla.
Smacznego.