Sezon na zielony groszek trwa... teraz mamy okres zbiorów, szalejemy więc w kuchni z zielonymi kuleczkami ;)
Jako dodatek obiadowy sprawdził się rewelacyjnie! Mniam :)I do tego jest bardzo łatwy oraz szybki w przygotowaniu :)
Zielony groszek z masełkiem i bułką tartą trzeba w sezonie letnim zjeść. Polecam zwłaszcza miłośnikom groszku...
Smacznego:)
Zielony groszek obrać ze strączków i opłukać. Wrzucić do wrzącej wody ze szczyptą soli i cukru. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut i odcedzić.
Na patelnię wsypać bułkę tartą i zrumienić na suchej patelni (na małym ogniu). Następnie dodać masło, roztopić i minutkę razem smażyć. Na koniec przełożyć zielony groszek, wymieszać i chwilę razem smażyć.
Podawać na gorąco jako dodatek obiadowy.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.