Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić - małe ziemniaki na połowę, a większe na 4 części. Następnie przełożyć je do miski, dodać szczyptę soli, pieprzu kolorowego i ziołowego, słodkiej i ostrej papryki w proszku oraz rozmarynu. Na koniec dodać 6 łyżek oleju i razem wymieszać.
Wątróbkę zamoczyć w zimnej wodzie, oczyścić z błonek, opłukać i osączyć z wody na sitku. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Na środek formy wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć wątróbkę, na niej rozłożyć krążki cebuli i polać 2 łyżkami oleju. Wokoło wątróbki wyłożyć przyprawione ziemniaki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 minut w temperaturze 180 °C.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.