Przepisy Extra Dodaj przepis

Co można zrobić z awokado?

Awokado należy podawać na surowo, gotowane lub pieczone gorzknieje. Z owocu możemy przygotować:

  • przystawki (np. carpaccio);
  • sałatki;
  • pasty i dipy (np. guacamole);
  • owocowe desery;
  • chłodniki;
  • koreczki;
  • koktajle.
  • Dojrzałe awokado może posłużyć jako tłuszcz do smarowania kanapek zamiast masła, margaryny. Awokado można także nadziewać: krewetkami, łososiem, tuńczykiem, sałatką itp.

    Inne informacje o poradzie:
    Autor:
    Agnieszka [2012-02-06]
    Komentarze do porady:
    Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
    Dodaj komentarz

    Autor:
    Newsletter
    Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.