Przepisy na potrawy ze zdrową zieloną fasolką szparagową
Zielona fasolka szparagowa to popularne i chętnie stosowane w naszej kuchni warzywo, o charakterystycznym wyrazistym smaku.
Zieloną fasolkę można gotować, smażyć oraz zapiekać.
Każdy z tych sposobów jej przygotowania, ma swoich zwolenników i gorących amatorów.
Przepisy na przygotowanie zielonej fasolki przez gotowanie to łatwy i szybki sposób na smaczne danie.
Po ugotowaniu można je podać jako samodzielne danie np. z tartą bułką lub z sosem.
Bardzo dobrze zielona fasolka szparagowa smakuje i komponuje się również z innymi produktami w zapiekankach, np. z makaronem oraz w sałatkach. Czytaj więcej
Dla osób na diecie mamy przepis na kurczaka z z fasolką i papryką.
Fasolka szparagowa bardzo często występuje w daniach jednogarnkowych np. w bograczu.
Zieloną fasolkę szparagową można łatwo w warunkach domowych przechowywać do zimy przez zamrażanie lub marynowanie.
Zielona fasolka szparagowa to zdrowe, lekkostrawne i niskokaloryczne warzywo, łatwo przyswajalne przez organizm człowieka.
Zawiera witaminy oraz minerały niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.