Węgierskie gulasze na polską modłę.
Gulasz to danie z gatunku jednogarnkowych, doskonałe w smaku i wyraziste, a ponadto rozgrzewające i dlatego polecane często na obiad w mroźne zimowe dni. Potrawa pochodzi z Węgier, lecz u nas w Polsce, dorobiliśmy się wielu jego odmian, bardzo różniących się od swojego węgierskiego oryginału, który musi być przygotowany z mięsa wieprzowego, papryki oraz cebuli.
Nasz gulasz z polskiej kuchni może zawierać wiele różnych dodatków, najczęściej są to warzywa, a także przyprawy, one potrafią nadać potrawie niepospolitego smaku i aromatu. Również wieprzowina bywa często zastępowana wołowym, drobiowym albo jeszcze innym mięsem. Czytaj więcej
Faktem jest, że polskie odmiany gulaszu są bardzo smaczne, pożywne i aromatyczne. A jak ugotować dobry gulasz? To proste, wystarczy włożyć składniki do garnka i gotować długo, na wolnym ogniu.