Kruche ciasta z owocami, torciki, serniki i inne.
Czy łatwo jest zrobić kruche ciasto, ale takie które będzie smakować domownikom i gościom, a dodatkowo będzie się ładnie prezentować i wydawać aromatyczny zapach? Zapewne spora część domowych cukierników uważa, że nie jest to łatwe. Świadczyć o tym może niezbyt wielka popularność tego ciasta.
Wykorzystuje się je najczęściej do wykonania spodów ciast z owocami lub niekiedy pokrytych warstwą kremu albo jeszcze innymi produktami. Są to najczęściej kruche ciasta z jabłkami, śliwkami, a także serniki i mazurki. Pewną popularnością cieszą się również małe wypieki w postaci ciastek i ciasteczek kruchych oraz babeczek. Czytaj więcej
Przygotowanie ciasta kruchego tak naprawdę wcale nie jest takie trudne. Trzeba postępować dokładnie wg wskazówek zawartych w przepisach. Tak przynajmniej jest w przypadku przepisów na pyszne ciasta, zamieszczone na naszym portalu. Wszystkie one zostały wcześniej wykonane, tak więc są to sprawdzone przepisy.