Z kapusty pekińskiej zrobimy nie tylko surówki.
To bardzo zdrowe warzywo, zawierające wiele cennych dla zdrowia ludzi witamin i minerałów, powinno zrobić w kuchni prawdziwą karierę. Pochodzi ono z Chin, gdzie jest przyrządzane na wiele sposobów.
W naszej kuchni głównie znajdziemy ją w sałatkach i surówkach, które stanowią przystawki do głównych dań obiadowych oraz do potraw z grilla, zwłaszcza mięsnych i z ryb. Surówki i sałatki z kapusty pekińskiej z reguły mają charakter pro-zdrowotny i warto podawać je do tych potraw. Pozwalają one na uzupełnienie witamin oraz minerałów, które zawiera, a są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Czytaj więcej
Przepisy na sałatki i surówki z kapusty pekińskiej zamieszczone na stronach naszego portalu podają przykłady przygotowywania jej na surowo. Teraz jest to najpopularniejszy sposób jej przyrządzania. Ta jarzyna może być jednak przygotowana i podawana na stół na gorąco, pieczona lub gotowana razem z mięsem, a nawet makaronem lub żółtym serem.