Przepisy Extra Dodaj przepis

Czy jabłka można mrozić?

Tak. Wcześniej należy je obrać, oczyścić, pokroić na ćwiartki, opłukać i osuszyć.

Można przełożyć je do woreczka i zamrozić taką ilość jaka będzie nam potrzebna po rozmrożeniu w całość np. do ciasta. Można też rozłożyć ćwiartki jabłek na tacce i włożyć do zamrażalki, gdy zamarzną zsypać do jednego woreczka, i potem można sobie wyjmować tyle jabłek ile w danym momencie potrzebujemy.

Zamrożone jabłka można przechowywać przez około 12 miesięcy.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2011-08-31]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.