Przepisy Extra Dodaj przepis

Pomidory obierzemy łatwiej ze skórki, jeżeli...

Pomidory obierzemy łatwiej ze skórki, jeżeli skórkę pomidora natniemy na spodzie na krzyż. Potem całe pomidory zanurzymy we wrzątku, a po sparzeniu zanurzymy na chwilę w zimnej wodzie.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2009-03-12]
Komentarze do porady:
Wystarczy całe pomidory [bez nacinania czegokolwiek] zalać wrzątkiem, potrzymać tak kilkanaście sekund i wyjąć. Zimną wodą można polać tylko po to, żeby nie sparzyć się przy obieraniu. Gotowe.
Sav [2009-08-20 20:00:18]
Ja takiego obranego poomidorka kroje w kostke dodaje do podsmazonej cebulki ..przyprawiam sola i pieprzem.. wbijam 2 jajka ,smaze i mam pyszna jajecznice;)
ANJA [2009-06-09 10:01:39]
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.