...trzeba je przed dodaniem do ciasta obtoczyć w mące.
Inne informacje o poradzie:
Autor:
Agnieszka [2005-07-23]
Komentarze do porady:
Ten sposób nie zawsze działa, niestety... Ostatnio piekłam babkę piaskową i obtoczone w mące, wcześniej sparzone i osączone rodzynki - opadły na dno ciasta... Jednak nie odebrało to smaku pysznej babce :P
Christina [2010-05-03 00:17:09]
Cokolwiek zrobie z ciastem i tak mi się nie udaje nie wierzę w żadne porady wszystko zależy od doświadczenia,pieca i chęci
jula [2007-01-01 17:44:54]
sorki...niestety nie masz racji...co do temperatury bo ja przewaznie ciasta wkladam do zimnego piekarnika.Przewaznie ten problem dotyczy naszych bab i babek....bo do biszkoptu mniemam nikt nie ma ochoty wrzucac orzechow bo mogłoby to się zle skonczyc...wiec mniej wiecej wiemy o jaką gestos ciasta chodzi.Tercjo-całych orzechow raczej nikt nie wrzuca tylko troche rozdrobni..a rodzynek nie rozdrabniamy:)wiec kazdy kto choc odrobine zna sie na pieczeniu....wie jak mają wyglądac bakalie dodawane do ciasta:)...pozdrawiam
agnieszka [2005-07-26 22:25:12]
To tylko część prawdy. Należy dodatkowo uwzględnić; primo-wielkość rozdrobnionych bakali, duo- gęstość ciasta do którego dodajemy bakalie, tercjo-temperatura piekarnika do którego wkładamy ciasto z bakaliami /zimny czy nagrzany/. Uwzględniając te dodatkowe warunki możemy powiedzieć, że bakalie nie utoną jeżeli obtoczymy je w mące.
detalista [2005-07-26 15:02:40]
Dodaj komentarz