Jeżeli ciasto z bezą na wierzchu posypiemy przed pieczeniem cukrem pudrem, to unikniemy jego kruszenia się podczas krojenia.
Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2008-08-07]
Komentarze do porady:
Podajcie jakiś sprawdzony przepis na bezę. Próbowałam wielu w różnych temperaturach i zawsze były nie takie jak powinny być tzn. ciągnące sie i płaskie, a nie kruche w całości i wyrośnięte.
Pozdrawiam
Spinka [2012-03-03 18:35:39]
a jak upiec beze, aby była ciagnąca wewnątrz
e.nogowska@nitpol.com.pl [2010-03-31 09:54:54]
Ładnie zdjęcia chciałabym ten przepis bezy
pozdrawiam
Catherine [2010-02-06 15:09:48]
długo pieke ciasta i nie udało mi się zdobyć takiego sposobu - dziękuję Jola
Jola [2009-12-09 07:51:17]
Ciekawy pomysł.Mam zamiar upiec na święta ciasto bezowe więc dziękuję za radę.Na pewno wypróbuję!
marzena [2006-12-19 19:43:41]
Wspanialy pomysl.Sprobuje,robie ciasto cytrynowe,i na wierzch wloze beze.Pozdrawiam
leokadia@cegetel.net [2006-02-26 18:29:03]
Nareszcie nie będzie mi się kruszyć ciasto na talerzu!
Pozdro!
Jolka [2005-11-09 18:44:38]
Dzieki za porade.Pozdrawiam
Agata [2005-08-10 17:48:42]
Dodaj komentarz