Przepisy Extra Dodaj przepis

Owoce w kruchym cieście

Przed nałożeniem owoców na surowe kruche ciasto, należy je ponakłuwać widelcem, a następnie posmarować białkiem lub posypać tartą bułką, dzięki czemu w trakcie pieczenia ciasto ładnie wyrośnie i nie nasiąknie sokiem wydzielającym się z owoców.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2005-07-30]
Komentarze do porady:
wielki dzieki za dobre rady teraz juz na pewno mi sie uda:):):)
ewela [2007-04-17 23:08:38]
Najlepiej ubic bialko, rozsmarowac na ciescie i lekko posypac albo tarta bulka albo mozna troszke wiorkow kokosowych. Zawsze wychodzi super!
Jagoda [2007-01-20 21:44:40]
dobrze jest przesmażyć jabłka - jeśli jest to szarlotka - i takie przestudzone wykładać na przygotowane w formie ciasto - nie ma wtedy zadnego problemu z upieczeniem ciasta na spodzie.
iza [2006-10-18 12:35:28]
Bardzo dobra rada. Można też spód ciasta lekko podpiec przed położeniem owoców, to wtedy nie będzie zakalca.
Henia [2006-10-18 12:18:31]
mozna tez dodoc do maki szczypte proszku do pieczenia, wlozyc na godzine do lodowki, i podpiec przed polozeniem owocow 15 min w goracym piekarniku
hania [2006-08-18 22:24:56]
Nie ma to jak kruche ciasto z mrożonymi śliwkami
Inka [2006-03-26 11:59:13]
do ciasta trzeba włorzyć dużo serca skoro nie potrafisz to nie rób tego kup sobie w sklepie dodaj więcej tłuszczu to ci się nie będzie kruszyć
natalia 18.03.2006 [2006-03-18 21:33:31]
a ja smaruję białkiem i posypuje lekko maką.
da [2006-03-04 18:07:29]
super rada! Dziekuje !
Holka76 [2006-02-25 17:45:01]
kruche ciasto jest pyszne i ładnie rosnie jesli wstawimy je na godz do lodówki.
Monika [2006-02-23 14:24:19]
bzdury mi wychodzi
ania [2006-01-21 19:19:07]
Ratunku,jak zrobic ciasto kruche zeby sie nie kruszylo.
lena [2005-11-27 17:10:18]
Dzieki serdeczne,do tej pory uzywalam tarta bulke, a teraz bede smarowac bialkiem.
leokadi [2005-10-31 16:30:43]
mi jakoś ciasta na kruchym cieście nie wychodzą! bo ciasto jest zbyt twarde od soku i nie jest kruche jak być powinno! i nie jest zbyt smaczne
OŚKA [2005-10-08 12:29:51]
bardzo się cieszę, że mogę takie dobre rady odbierać,teraz zawsze będe tak piec .
jaga [2005-08-24 23:53:13]
oo dziekuję za radę bo jak zawsze piekę ciasto to wychodzi albo niedopieczone albo przesiąknięte sokienm owocowym i wszystko pływa :)
Docia [2005-08-20 14:41:52]
świetna rada!!!stosuję ją od zawsze....
agusiaj [2005-08-16 10:49:54]
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.