Komentarze do przepisu:
Dokładnie :D Życzę smacznego i również pozdrawiam :)
Dorota [2017-07-14 19:11:28]
super przepis na ciepłe dni.Pozdrawiam
Basia [2017-07-14 18:08:52]
Dziękuję :)
Dorota [2013-01-06 22:29:56]
Proste, smaczne, idealne na upalne dni.
wiewioorka [2012-08-03 21:52:04]
Dziękuję i cieszę się, że ciasto smakowało :)
Dorota [2012-06-06 11:04:22]
Cieszę się, że ciasto smakowało. Kawałki arbuza można dodać też do masy śmietanowej tylko nie za dużo. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-07-04 09:37:08]
Cieszę się, że ciasto smakowało. Sama się chyba skuszę na niego w nadchodzące upalne dni. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-06-20 15:40:17]
wyśmienite na upalne dni bo przechowywane w lodówce daje znakomity efekt - arbuz staje się zimny i chrupiący :)
Ladybird76 [2011-06-17 15:44:12]
Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-07-15 14:58:40]
Pani Dorotko Pani jest Boginią kulinarną. Wszystkie Pani przepisy to czysta rozpusta dla żołądka. Żadne Makłowicze czy Pascale. Pani jest na piedestale ;)
Ewelina [2010-07-15 11:26:52]
Ciasto to zrobiłam na razie tylko raz ale jest wyśmienite i godne polecenia!
asiazm [2009-01-15 14:39:28]
wyprubowałam ale z melonem miodowym. ekstra !
becia [2007-12-15 18:04:41]
Gratuluję pomysłu,arbuz jak znalazł na upalne dni.Piekłam już kilka ciast z pani przepisów no i wszystkie się udały.Czekam na kolejne i pozdrawiam.
Kędziorek [2007-08-29 23:42:07]
ciacho rewelacja, wszystkim smakowało-lekkie, puszyste i nie syte. Na wierzch zamiast 1 galaretki dałam dwie, aby owoce lepiej zakryć.
aga [2007-08-17 12:23:59]
Ciacho super!!!
asia [2007-08-16 19:05:49]
Biszkopt pod wpływem śmietany troszeczkę wilgotnieje. A może galaretka była wlana na ciasto jak jeszcze nie była tężejąca, i wtedy ona mogła podpłynąć pod śmietanę i na biszkopt. Zawsze na ciasto należy wylewać tężejącą galaretkę. A może też ciasto było krojone jak tylko galaretka stężała, czyli było za świeże i wtedy jest jak "żywe" - nie da się ładnie uformować kawałka ciasta, i ciasto może się "rozjeżdżać". Ciasto z galaretką należy schłodzić kilka godzin w lodówce.
Dorota [2007-07-24 15:51:43]
A właśnie wprowadziłam pewne zmiany w nim i zamiast śmietany 30% dałam 2 śnieżki (na 1szk. mleka) i śmietan-fix. Smak i konsystencja była jak najbardziej pożądana:P
Aisha [2007-07-21 16:00:10]
Ciacho rewelacja na upalne dni!!! Wszystkim smakowało i znikło tego samego dnia:) pozdrawiam :)
Aisha [2007-07-21 15:57:56]
mniam przesmaczne, ale nie wiem czemu namiękł mi biszkopt , przez co nie moglam podac ciasta na stol, cos musialam zle zrobic, ale co? moze wiecie? robilam wedlug przepisu tylko owocow na wierzch dalam o wiele wiecej i chyba galaretki ciut wiecej...
anusiak [2007-07-20 09:54:52]
ciasto super ,bardzo dobre znika szybciej niz sie je robi.
beata [2007-07-08 18:21:36]
to jest pyzne mam nadzieje że będziesz dalej tak pichcic jak to ciacho pap pozdro mis
Aguśka [2007-02-10 15:01:20]
Do tej masy śmietankowej potrzebna jest śmietana 30%, ale można ją zastąpić też śmietaną 36%, albo też zamiast śmietany - można ubić dwie "Śnieżki" (bite śmietany w proszku) na mleku - i też będzie :)
Dorota [2006-07-30 15:50:17]
Jaką śmietanę dodaliście 30%?
Ja nie mogłem znaleźć owego produktu,była tylko taka do kawy.Więc użyłem 22&
menthor [2006-07-30 11:32:13]
Tak, zamiast śmietany można użyć śnieżkę, efekt będzie podobny. Życzę smacznego :)
Dorota [2006-07-25 17:21:00]
a czy zamiast śmietany moge uzyć śnieżke???
asia [2006-07-25 17:14:56]
Bardzo smaczne ciasto ja oprocz arbuza dalam tez truskawki na przemian ukladajac
ASIA [2006-07-12 19:47:04]
to jest bardzo wysmienite ciasto
Kasia
Kasia [2006-02-12 21:23:31]
to bardzo pyszne ciasto <prObowałam>
Ola [2005-09-17 13:43:10]
Wspaniałe letnie ciasto.Najlepiej smakuje na drugi dzień wyjęte prosto z lodówki. Bardzo arbuzowy smak. Do masy śmietankowej dodałam 0,5 litra śmietany a nie litr (po prostu tyle miałam) i wyszło idealnie. Z arbuza wykroiłam kólki. Baaaaardzo dobry przepis na upalne dni. Dziękuję i gratuluję pomysłu.
Serniczek [2005-09-03 17:24:27]
ciasto wygląda super chociaz problem mam z wylaniem tej galaretki na wierzch tak zeby nie wsiąkła
Ewa [2005-08-15 20:12:40]
to jest pycha!!
mili [2005-07-31 19:21:00]
lżejsza odmiana: zamiast śmietany proponuje ubić Śnieżke, lub inny FIX smietankowy. Arbuz genialnie wygada podany w kuleczkach- srednica okolo 2 cm jeżeli posiada sie taki przyzadzik do kuleczkowania :)
smacznego
pzdr [2005-07-18 12:55:09]
moze byc calkiem dobre, ale niepokoi mnie ten arbuz w galarecie! ale pomysl ciekawy nie powiem:)
Gosia [2005-07-10 16:13:30]