Komentarze do przepisu:
Ok, będę trzymać kciuki za udany wypiek :)
Dorota [2012-10-18 10:59:41]
Proszę bardzo, zawsze można pytać - ja chętnie odpowiem :) Mam nadzieję, że ciasto się udało ;)
Dorota [2012-10-17 13:34:05]
Tak, do tego ciasta nie dodaje się mąki, tutaj miejsce mąki zajmują wiórki kokosowe i mak. Ciasto jest jedyne w swoim rodzaju i warto się na niego skusić. Jest pyszne i ciekawie się prezentuje np. na świątecznym stole ;) Powodzenia :)
Dorota [2012-10-15 13:25:02]
robie je juz od dawna polecam bo pycha!!!!!!!!!!!
ALUTKA [2011-12-18 21:53:57]
Pyszne!
;)
Ania [2010-06-17 22:46:02]
ciasto wychodzi zawsze pycha :)
sprubujcie
ja [2010-03-17 16:46:37]
calkiem smaczne ciasto, nie rewelka, ale na pewno spod mnie zachwycil. troche gorzej z tymi biszkoptami maczanymi w alkoholu. Ale sprobowac mozna!
Małgorzata [2010-03-07 01:13:46]
ciasto pycha ja spód nasączam piekłam mnustwo razy smakuje mojej rodzince
marta [2009-02-12 11:31:26]
Kasiu chyba ci nie wyszło, bo ja też próbowałam zrobić i wyszło PYCHOTA:))
pozdrawiam Cie Kasiu i oczywiście Was wszystkich:)
Ania [2009-01-08 21:33:59]
poprostu ten przepis jest pycha pozdroe
ewelinae [2008-01-11 20:12:12]
znam ten przepis od kilku lat i naprawdę jest pyszny
jolcia [2007-05-16 17:37:59]
Przepyszne :D mniam mniam palce lizać, zdecydowanie moje ulubione ciasto :D
Aguś [2007-04-22 13:40:20]
robię to ciasto od lat, ale do spodu makowo-kokosowego dodaję kostkę rozpuszczonej margaryny (Kasi najlepiej) i spód obowiązkowo nasączam ponczem (woda+sok z połowy cytryny+alkohol może być wódka) i wcale nie dodaję soli. Natomiast do masy pod biszkopty przygotowuję budyń: ok. 1 1/2 szklanki mleka, po 4 kopiate łyżeczki mąki zwykłej i ziemniaczanej + cukier kryształ i 1 cukier waniliowy. Potem w malakserze miksuję masę budyniową z dwoma żółtkami i ok. 3/4 kostki masła, na koniec dodaję sok z połowy cytryny i kieliszek wódki. Biszkopty zamaczam w ponczu jak powyżej (chyba w samym spirytusie są za mocne) i polewam polewą czekoladową którą robię sama. Pyszne
ula [2007-03-20 13:15:22]
ciasto wyszło naprawdę bardzo pyszne!!!
tylko polecam dodać trochę więcej mąki do kremu lub budyń waniliowy .ja dałam po dwie kopiaste łyżki mąki a i tak nie wyszło tak jak powinno więc może po 3 łyżki???!!!
karina.m [2007-03-06 23:40:41]
ciasto jest super! Upiekłam mężowi na Walentynki.Wszystkim gorąco polecam.
julka_s [2007-02-14 21:22:12]
ćiasto jest super nigdy takiego nie jadłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lara croft [2007-02-08 23:45:58]
ciasto jest beznadziejne, spod słony , a nasączone biszkopty spirytusem za mocne
kasia [2007-02-03 19:01:28]
Takiego spodu raczej się nie nasącza (przynajmniej ja się z tym nie spotkałam). Pozdrawiam ;)
Dorota [2006-12-27 21:50:14]
Mam pytanie czy ciasto-spód można nasączyć tak jak biszkopt czy raczej nie?
kasia [2006-12-26 20:54:20]
Wyprobowalam kilka przepisów na "cycki"ale ten jest najlepszy.super proporcje na moją blache i budyn tez wychodzi swietnej konsystencji.dzieki. Lidka.Pozdrawiam Cie
slomka [2006-12-23 16:35:06]
ono nie jest pyszne ale.......... PRZEPYSZNE
ANETA [2006-12-14 18:07:18]
Naprawde pycha
Wiola [2006-02-06 19:39:23]
Tak to ciasto jest pyszne ostatnio pieklam je kolezance na I Komunie jej syna WSZYSCY ZAJADALI SIE
Joasia [2006-02-06 19:38:39]
Ciasto jest pyszne! Ja znam je pod nazwą ,,pijak" lub ,,piersi murzynki"-jesli na biszkopty polane czekolada położymy rodzynki!
basia [2004-09-28 08:05:24]