Ostatnio na zakupach urzekł mnie ten owoc, a dokładnie ten jego żółty i nietypowy jak na arbuza kolor ;)
Na początku go skosztowałam - jak dla mnie lepszy jest od tego czerwonego ;) A później postanowiłam zrobić z niego smoothie...
Takie proste połączenie: żółty arbuz + sok z limonki = pyszny, zdrowy i orzeźwiający napój. Dla dorosłych, dla dzieci, czyli dla całej rodzinki!
Ten żółty napój jest bardzo łatwy do zrobienia, a wręcz błyskawiczny. Robi się go na poczekaniu - chce nam się pić i zaraz pijemy :) Arbuz wcześniej schłodzony, a potem zmiksowany idealnie gasi pragnienie, nawet w największy upał. Czytaj więcej
Smakuje jak lemoniada, dodatek limonki podnosi smak tego arbuzowego smoothie. Aby nas lepiej schłodziło, warto dorzucić do szklanki jeszcze kilka kostek lodu...
Dorosłe osoby mogą wzbogacić i wzmocnić go sobie alkoholem ;)
Smacznego!
Arbuza obrać ze skórki i oczyścić z pestek (trzeba ich się trochę naszukać, bo ten żółty arbuz ma płaskie, małe pestki i do tego w białym kolorze). Następnie arbuza pokroić w dużą kostkę i przełożyć do miski. Zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać sok z limonki i razem wymieszać.
Gotowe arbuzowe smoothie przelać do schłodzonej szklanki i zaraz wypić :)
Podane składniki wystarczą na 1 szklankę 200 ml pysznego i orzeźwiającego smoothie o pięknym kolorze.
Smacznego.