Jajka ubić na parze z cukrem, następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kisiel cytrynowy. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 160 °C. Upieczony i ostudzony biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń.
2 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem. Żółtka wymieszać z resztą mleka, budyniem w proszku i wymieszać. Wlać cienką strużką do gotującego się mleka. Ostudzić.
Miękkie masło utrzeć, a następnie do tej masy dodawać stopniowo ostudzony budyń i nadal ucierać. Krem podzielić na dwie części.
Do jednej części kremu dodać kakao, połowę gorzkiej czekolady pokrojonej w kostkę, rodzynki i wymieszać, a następnie wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt.
Do drugiej części kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, a także pokrojone orzechy włoskie. Wszystko razem wymieszać i przełożyć na kakaową masę.
Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce o małych oczkach gorzką czekoladę. Schlodzić w lodówce.
Smacznego.