Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę ubijać. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru. Następnie żółtka delikatnie połączyć z pianą z białek. Do masy dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie razem wymieszać i biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 160 °C., a gdy biszkopt podrośnie piec w temperaturze 200 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z margaryną. Dalej ucierając dodawać żółtka i cukier puder. Gotową masę podzielić na dwie części. Do jednej części kremu dodać kakao i wymieszać. Do drugiej części kremu dodać wódkę i wymieszać.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć maślany krem z kakao, na to drugą część biszkoptu, a na górę maślany krem z wódką (trochę jasnego kremu można odłożyć i zrobić z niego rozetki). Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach mleczną czekoladę. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Smacznego.