Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę ubijać. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru. Następnie żółtka delikatnie połączyć z pianą z białek. Do masy dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie razem wymieszać i biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 160 °C., a gdy biszkopt podrośnie piec w temperaturze 200 °C. Ostudzić.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z margaryną. Dalej ucierając dodawać żółtka i cukier puder. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Odcisnąć z soku i dodać do masy. Razem wymieszać i gotowy krem wyłożyć na biszkopt.
Galaretkę truskawkową i wiśniową rozpuścić w 650 ml gorącej wody. Wymieszać i ostudzić. Maliny opłukać, osuszyć i rozłożyć na kremie. Mocno tężejącą galaretkę wylać na maliny (tak żeby ciasto wyszło porowate – galaretka nie była równa). Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Basia P.