W tym przepisie na koktajl oprócz arbuza i kiwi występuje jeszcze cukier, mięta oraz bardzo zdrowa zielona pietruszka.
Koktajl owocowo-warzywny, bo taki charakter ma ten napój stanowi bardzo ciekawe połączenie składników, które na pierwszy rzut oka nie bardzo pasują do siebie. Bo czy kiwi to para do pietruszki? Jednak ich połączenie w towarzystwie arbuza i mięty tworzy bardzo fajny i aromatyczny smak.
Zachęcamy do spróbowania tego egzotycznego smaku!
Arbuza pokroić na kawałki i oczyścić z pestek. Kiwi obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Listki mięty i listki zielonej pietruszki opłukać i osuszyć.
Do miski przełożyć arbuza i kiwi. Dodać cukier oraz listki mięty i zielonej pietruszki. Całość razem zmiksować blenderem. Gotowy koktajl przelać do wysokiej szklanki (400 ml) i udekorować listkami zielonej pietruszki.
Smacznego.