Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy (o średnicy 26-27 cm). Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną wodą.
Jedną galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić i tężejącą galaretkę wylać na jedną część biszkoptu.
Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody i wystudzić. Śnieżkę ubić i dodać do niej wystudzoną żelatynę, cały czas ubijając. Śnieżkę wyłożyć na galaretkę truskawkową i przykryć drugą część biszkoptu.
Drugą galaretkę truskawkową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody. Ostudzić, poczekać, aż zgęstnieje, a następnie pokroić w kostkę i wyłożyć na biszkopt.
Całość zalać tężejącą galaretką cytrynową, rozpuszczoną w 500 ml gorącej wody. Włożyć do lodówki na 24 godziny.
Smacznego.