Kolorowa, chrupiąca i smaczna sałatka na każdą okazję. Pięknie wygląda, w dużej szklanej misce kusi wręcz i przyciąga biesiadników :)
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą gyros, słodką i ostrą papryką w proszku. Na patelni rozgrzać olej i przełożyć kawałki kurczaka. Zrumienić i ostudzić.
Kapustę pekińską opłukać i osuszyć. Drobno pokroić (tylko miękkie części liści, grube odrzucić). Papryki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki podzielić na połowę, a kapustę pekińską na trzy części i układać w następującej kolejności: kapusta pekińska, majonez, sól, pieprz, czerwona papryka, cebula, żółta papryka, ketchup, kurczak i znowu kapusta pekińska, majonez, sól, pieprz, czerwona papryka, cebula, żółta papryka, ketchup, kurczak i na górę kapusta pekińska.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
Smacznego.