Przepisy Extra

Sałatka z indyka dla diabetyków

Składniki:

60 dag filetu z indyka
Vegeta
sól
pieprz
35 dag kalafiora
20 dag pomidorów (1 duży)
10 dag cebuli (1 średnia)
3 łyżki jogurtu naturalnego
majeranek
granulowany czosnek
bazylia
przyprawa kuchni włoskiej
zioła do drobiu
kilka kropli soku z cytryny
1 zielona sałata

Sposób wykonania:

Filet z indyka opłukać i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem Vegety, soli i pieprzu. Ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Kalafior podzielić na różyczki i wrzucić do gotującej się osolonej wody. Gotować przez około 7 minut pod przykryciem, od momentu zagotowania się wody. Ostudzić. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i osączyć z soku. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć filet z indyka, kalafior, pomidora i cebulę. Następnie dodać jogurt naturalny, majeranek, granulowany czosnek, bazylię, przyprawę kuchni włoskiej, zioła do drobiu, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i podzielić na trzy części.

Zieloną sałatę opłukać i osuszyć. Porwać na kawałki i podzielić na trzy części.

W przezroczystej misce układać przygotowane składniki w następującej kolejności: zielona sałata, indyk z dodatkami, zielona sałata itd. aż do wyczerpania składników.

Gotową sałatkę włożyć na około 3 godziny do lodówki.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.