Przepisy Extra

Pasta łososiowo-śmietankowa z koperkiem

Składniki:

15 dag wędzonego łososia
3-4 łyżki śmietany 18%
1 łyżka majonezu
sok z 1/2 cytryny (2 łyżki)
1/2 pęczka koperku
oregano
ostra papryka w proszku
cukier
sól morska
pieprz biały

Sposób wykonania:

Wędzonego łososia podzielić na kawałki. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miseczki przełożyć wędzonego łososia, śmietanę, majonez i sok z cytryny. Wszystko zmiksować blenderem. Dodać koperek, szczyptę oregano, ostrej papryki w proszku i cukru. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem białym. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

Gotową pastą smarować świeże bułeczki, można posypać jeszcze koperkiem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.