Bardzo wyrazista w smaku pasta do smarowania pieczywa, przygotowana z kiszonych ogórków, łososia oraz masła i przypraw. Taka pasta to alternatywa dla najczęściej stosowanych środków do smarowania kanapek np. masła.
Warto dodać, że pasta wykonana z kilku składników jest smaczna i pozwala bardzo szybko przygotować kanapki... i zaspokoić głód. Wystarczy ją rozsmarować i posiłek gotowy. Nie ma potrzeby dodawania do kanapek innych produktów, np. pokrojonych pomidorów czy wędlin. Czytaj więcej
Przepis na pastę do smarowania jest łatwy i szybki do przygotowania. Kanapki posmarowane łososiową pastą z ogórkiem przełamią monotonię ciągłego spożywania takich samych i nudnych, rannych lub wieczornych posiłków.
Smacznego :)
Ogórki kiszone pokroić w plasterki. Wędzonego łososia oczyścić ze skórki i z ości (jeśli są, a czasami niestety mogą się pojawić) i podzielić na kawałki.
Do miseczki przełożyć ogórki kiszone, wędzonego łososia i miękkie masło. Razem zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać szczyptę oregano i słodkiej papryki. Przyprawić do smaku pieprzem. Wszystko razem wymieszać.
Gotową pastą smarować bułeczki i posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
Smacznego.