Przepisy Extra

Pasta tuńczykowo-koperkowa

Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
koperek
3 ząbki czosnku
1 cebula
20 dag żółtego sera
5 łyżek śmietany 18%
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Tuńczyki osączyć z zalewy. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Czosnek obrać i zmiażdżyć przez praskę. Cebulę pokroić w małą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Przygotowane wcześniej składniki przełożyć do miski. Dodać śmietanę i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

Gotową pastą smarować pieczywo lub krakersy.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
polecam bez zoltego sera, z papryka slodka, pol pomidorka i zamiast smietany i majonezu jogurt grecki-wtedy jest duzo lzejsze i nadaje sie na kolacje na razowy chlebus osobom odchudzajacym:)
kochajaca gotowanie [2010-03-24 19:08:35]
pycha, ja robię bez żółtego sera,ale za to dodaję kukurydzę z puszki. Moje ulubione danie, POLECAM!
edyta [2009-09-11 11:40:25]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.