Komentarze do przepisu:
ja dodałam tylko 7 łyżeczek żelatyny,ale to i tak było za dużo!!!!prawie mi się całe ciacho rozwaliło!!!!następnym razem zrobię wg.mnie i dodam jak zawsze 3 łyżeczki!!!!
Natalia3136 [2008-01-25 11:16:56]
sernik pychotka
karolcia [2007-12-07 09:33:54]
Chyba jakaś przesada z tą żelatyną
BEATA [2006-10-14 18:29:11]
zmniejszyłam ilosc zelatyny i serniczek wyszedł rewelacyjny znajomi wprosili sie na kolejna wizyte tak im smakowało
Beata-Lębork [2005-10-15 16:44:09]
Taka ilość żelatyny (50 g) ma zestalić tak dużą 'masę' (1 szklankę wody, 75 dag sera i 1/2 litra śmietany). Ja zrobiłam ten serniczek według podanych składników i żadna skała mi nie wyszła. Można zmniejszyć ilość żelatyny, ale wtedy istnieje ryzyko, że masa się nie zestali.
Dorota [2005-08-01 13:37:41]
no wlasnie gdzie taka ilosc żelatyny w stosunku do sera przeciez to skała wyjdzie a nie sernik połowa z tego to za dużo
dawid [2005-08-01 09:35:28]
Droga Doroto:)!Wspaniałe:)cała rodzinka sie zajadała...pozdrawiam Ciebie.Dziekuje ze Jestes...Oby tak dalej/czesc wierna czytelniczka
wierna czytelniczka [2004-12-04 07:35:09]
bardzo dobre super . natalia 03.11.2004
natalia patyk [2004-12-03 10:05:05]
25 łyżeczek żelatyny to 50 g, czyli całe opakowanie, a to dlatego bo ta żelatyna rozpuszczona w szklance wody ma spowodować, aby zgęstniało aż 75 dag sera i 1/2 litra śmietany 30% :)
Dorota [2004-07-02 12:46:54]
ponawiam pytanie odnośnie ilości żelatyny
Ania [2004-06-05 17:02:47]
Dlaczego aż taka ilość żelatyny?? Chyba zaistniała jakaś pomyłka
halinka [2004-05-31 13:39:23]