Komentarze do przepisu:
To cieszę się bardzo Asieńko i pozdrawiam serdecznie :)
Dorota [2014-09-16 22:38:22]
Bardzo smaczne ciasto! Moi goście byli zachwyceni i prosili o przepis :) do masy i do biszkoptu dodałam po 1 łyżeczce cukru waniliowego dodatkowo. Żelatyny 2 łyżki i wszystko super sie trzymało ! Biszkopt był bardzo delikatny i soczysty. Polecam i dziękuje za przepis Dorotko.
asienka19873 [2014-08-11 07:16:51]
Zrobiłam, jedyny minus jest taki, że szybko jest zjadane, bo jest PRZEPYSZNE!!;) Dziękuję za przepis
julka [2010-10-01 22:01:34]
DO MIRKI ALE JESTES BYSTRA?
iwa [2010-06-25 20:30:05]
Ciasto udało się wspaniale.Bardzo dziękuję za świetny przepis.Pozdrawiam serdecznie!
P.S Zamiast brzoskwiń dałam gruszki,bo się pomyliłam z zakupem(prawie identyczna puszka była),ale też palce lizać:-)
Kasia z Legionowa [2010-04-02 23:19:08]
Ciasto boskie, wszyscy zachwyceni. Wychodzi dość wysokie, trzeba trzymac cały czas w lodówce bo inaczej śmietana szybko kwaśnieje. Następnym razem zrobię ze śnieżki w proszku i z połowy składników na masę. Wg mnie trzeba by dac więcej żelatyny bo ja miałam problem z zastygnięciem. polecam je w 100%
karola [2009-12-30 09:32:21]
zrobilam i jest bardzo smaczne, niestety 1/4 masy musialam wyrzucic bo mialam zbyt mala tortownice i wszystko by sie nie zmiescilo:)ale ogolnie to superowe
pastp00 [2009-07-21 22:23:18]
Bardzo się cieszę, że ciasto się udało i że smakowało :) Serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :)
Dorota [2009-06-20 11:52:26]
Ciasto suuuuper, ja juz od dluzszego czasu sie zamierzalam do upieczenia jego, warto bylo poczekac. Wyglada nawet lepiej niz na obrazku u pani<lol>. Niestety musialam wyrzucic troche masy serowej bo moja forma za malutka byla, gdybym chciala polozyc wszystko nawet nie wiem jaki wysoki bylby ten tort. Jescze raz dziekuje za swietny przepis pani Dorotko, to juz drugie ciasto z pani przepisow ktore jest poprostu rewelacyjne.
Pozdrawiam
paulina [2009-06-20 08:33:27]
Zrobiłam, było pyszne, rewelacja.
Oczywiście robiłam większą porcję na blachę i masę serową po swojemu, bo zapomniałam kupić śmietanę. Zamiast niej dałam margarynę i też masa była bardzo puszysta i delikatna.
Ciasto palce lizać
Magda [2009-04-29 15:13:57]
Witam, śmietana musi być już całkowicie ubita, ser dodaję łyżką - na początku po jednej łyżce, a później to już po kilka łyżek, mieszam mikserem na małych obrotach, tylko do momentu, aż masa się połączy. Nic nie powinno się stać. Dużą rolę odgrywa tutaj żelatyna (dodajemy letnią), nie czekamy aż zacznie tężeć, bo wtedy śmietana też szybko zgęstnieje i w kremie zrobią się grudki. Powodzenia i smacznego :)
Dorota [2009-04-06 23:21:14]
Witam, w jaki sposób dodaje Pani ser do śmietany. Czy śmietana musi być już całkowicie ubita i po łyżce powoli dodajemy ser? Czy miesza Pani łyżką czy mikserem? Czy b.śmietana nie usiądzie?
Agnieszka [2009-04-05 21:59:49]
3 połówki brzoskwiń należy odłożyć do do dekoracji ciasta, a pozostałe zmiksować.
Dorota [2009-02-24 12:07:04]
Napisane jest aby zmiksować brzoskwinie, a nizej żeby połozyć je pokrojone w kostkę
Marika [2009-02-24 08:45:44]