Błyskawiczna, smaczna i słodka babka do kawki, herbatki, jak i na urodzinowe przyjęcie! Babka idealna na Wielkanoc :) Wzbogacona suszonymi morelami smakuje każdemu: dzieciom i dorosłym :) Kiedy tylko mamy ochotę na coś słodkiego, to zawsze możemy skusić się na tę babeczkę. Słodkiego podwieczorku - smacznego!
Jajka ubić z solą, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną (1 łyżkę odłożyć do moreli) wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, roztopioną i gorącą margarynę, kilka kropli aromatu pomarańczowego oraz pokrojone w kostkę i oprószone mąką pszenną suszone morele. Całość razem wymieszać i przełożyć do formy na babkę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 °C.
Przed podaniem na stół babkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego.