Łagodny smak zdrowej, zielonej sałaty połączony z ostrym i wyrazistym smakiem jeszcze zdrowszej cebuli oraz czosnku :) Mmm... pycha! Całość okraszona oliwą z oliwek i przyprawiona koperkiem, solą oraz pieprzem.
To dość ciekawe i oryginalne połączenie smaków. Surówka taka może trochę nietypowa, inna niż wszystkie, ale bardzo smaczna i zdrowa. Do tego jest prosta i ława do przygotowania. Ciekawie prezentuje się na stole i dlatego znika w zaskakującym tempie. Smakuje całej rodzince, nawet dzieciom ;) Czytaj więcej
To coś dobrego dla miłośników zielonych sałat i... cebuli!
Tak przyrządzone warzywa stanowią doskonałą przystawkę do dań mięsnych i wędlin, przygotowywanych tradycyjnie w kuchni oraz na grillu czy rożnie.
Z ziemniaczkami i kotletami smakuje wręcz wybornie - sprawdzone! To takie proste danie, a takie pyszne.
Ta surówka jest idealna na letnie obiady.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego 2 łyżki oliwy z oliwek, wymieszać i polać sałatę. Wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut.
Cebulę pokroić w półplasterki, posypać solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i zrumienić. Ostudzić i połączyć z zieloną sałatą. Posypać drobno pokrojonym koperkiem.
Podawać jako dodatek obiadowy.
Smacznego.