Przepisy Extra

Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy

Składniki:

1 główka zielonej sałaty
2-3 pomidory (40 dag)
kawałek pora (7 dag)
2 rzodkiewki (ok. 3 dag)
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
sól morska
pieprz ziołowy
bazylia
rzeżucha

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Pomidory pokroić w dużą kostkę. Por pokroić w półplasterki. Rzodkiewki pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć.

Do miski przełożyć zieloną sałatę, pomidory, por, rzodkiewki i czosnek. Następnie dodać oliwę z oliwek i przyprawy: sól morską, pieprz ziołowy i bazylię.

Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć do szklanej miski, posypać dużą ilością rzeżuchy i włożyć na około 40 minut do lodówki.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.