Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Por (białą część) opłukać i pokroić w półplasterki. Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, por, jabłko, słonecznik i szczypiorek. Dodać oliwę z oliwek, szczyptę oregano, rozmarynu i majeranku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą ziołową i pieprzem cytrynowym.
Schłodzić w lodówce.
Surówkę można podawać jako dodatek do drugiego dania lub jako dodatek do potraw z grilla.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.