Komentarze do przepisu:
Nie, nic się nie zważy :)
Dorota [2013-10-10 18:16:07]
Po tym czasie powinno być twardsze, ale na tyle żeby dało się rozłożyć.
Dorota [2011-12-29 11:47:19]
W lodówce.
Dorota [2011-09-12 10:00:07]
Ciasto wychodzi trochę twarde, najlepiej je rozłożyć w formie ręką. Ja robiłam z płynnym miodem.
Dorota [2009-02-03 13:40:42]
Bardzo dobre, szczególnie krem orzechowy. Jednak mi ciasto bardzo urosło i było go nieproporcjonalnie dużo w stodunku do masy.
Ptysioch [2009-01-16 09:47:12]
Zrobiłam, jednak placki po upieczeniu bardzo urosły i było ich nieprorcjonalnie dużo do masy. Masa bardzo smaczna, jednak troche gineła przy dużej ilości ciasta. Do przepisu na masę orzechową na pewno jeszcze wrócę:)
Ptysioch [2009-01-15 12:57:32]
Ciasto trudno jest, masa wychodzi taka ze ani ja rozwalkowac ani wylac na balache, gdyby nie to czesciej bym je robila a tak zniecheca mnie do pieczenia. Miodu uzywacie plynnego czy skrystalizowanego? Wszystkie skladniki odwazam waga kuchenna a i tak nie jest dobrze.
Ankia [2008-12-23 20:06:52]
Do kremu potrzebne jest 40 dag masła, ale można tę ilość troszeczkę zmniejszyć, ale nie za dużo, bo należy pamiętać, że ten krem ma być podzielony na trzy części i rozsmarowany na dużej prostokątnej formie. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-03 21:27:36]
obawiam się, że na tą ilość kremu 2kostki margaryny to o dużo za dużo...czy można zmniejszyć jej ilość?
Agnieszka [2007-04-03 20:42:06]
Bardzo się cieszę, że ciasto się udało. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-02-01 16:39:09]
ciasto wyśmienite , troche klei się przy wałkowaniu- trzeba podsypywać stale mąki. końcowy efek =extra
beata [2007-02-01 13:16:01]
To ciasto orzechowe nie ma tłuszczu w swoim składzie, jego miejsce zajmuje miód. Przepis sprawdzony i wszystko powinno się udać - trzymam kciuki ;)
Dorota [2007-01-30 16:18:28]
co to za ciasto bez tłuszczu, mam obawy co z tego wyjdzie a częsć składników już wymieszałam
Bietka1 [2007-01-30 15:49:22]
Bardzo się cieszę, że ciasto wyszło i że Ci smakuje. Gratuluję mieszkania, widziałam zdjęcia - bardzo fajne. Pozdrawiam i Wesołych Świąt :)
Dorota [2006-12-24 08:57:19]
Zrobiłem torcik przedwczoraj, jako pierwszy wypiek (testowy) w moim nowym mieszkaniu :) Wyszło znakomicie, ładnie wyrosło, a smakuje - niebo w gębie :)
KK [2006-12-22 09:51:44]
Ciasto jest bardzo dobre - i myślę, że warto je zrobić, tylko należy je zrobić wcześniej - a dokładnie dwa, trzy dni przed imprezą - bo wtedy jest właśnie najlepsze (tzn. odpowiednio zmięknie). Życzę udanego wypieku i udanej imprezy ;)
Dorota [2006-11-30 19:29:16]
powiecie mi czy warto zrobic to ciasto??? mam impreze i mam zamiar zrobic jakies pyszne ciasto czy dobrze trafiłam?
kinga [2006-11-30 19:14:14]
Oczywiście, taki podział pracy może być - dzisiaj ciasto - jutro reszta. Nie zaszkodzi to temu ciastu, wręcz przeciwnie, troszeczkę zmięknie i w sobotę będzie idealnie smakować. Powodzenia :)
Dorota [2006-08-24 16:25:50]
mam takie pytanie: czy moglabym robic tego placka na raty? czyli: dzisiaj upiec ciasta a jutro reszte... tak w ogole impreze szykuje na sobotnie popoludnie... i tak zastanawiam sie czy taki podzial pracy nie zaszkodzi temu plackowi i czy do soboty bedzie taka jaka ma byc :):P
mysz [2006-08-24 13:40:30]
Ciasto może "leżeć" w temperaturze pokojowej. Masa orzechowa nie powinna się tak szybko rozpłynąć.
Dorota [2006-08-21 10:54:16]
to ciasto jest na zimno? czy moze lezec w warunkach pokojowych bez obawy o "rozpłyniecie sie" masy?
zoa [2006-08-20 14:09:08]
pycha
drozd [2005-06-22 21:24:10]
Dobre, lecz nie rewelacyjne... :D:D
Krysia [2004-11-23 17:37:13]
Ciasto pyszne, polecam wszystkim łakomczuchom:)
Alicja [2004-06-11 20:21:35]