Dynię obrać ze skórki, oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać goździki i szczyptę imbiru. Gotować 5 minut od momentu zagotowania się dyni. Następnie odcedzić, ostudzić i wyciągnąć goździki. Do ostudzonej dyni wsypać galaretki pomarańczowe w proszku i dokładnie razem wymieszać.
Miękką margarynę zmiksować z żółtkami na puszystą masę. Dodać cukier i dalej miksować. Do mąki pszennej dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę gałki muszkatołowej i imbiru. Razem wymieszać, dodać do utartej masy i ponownie razem wymieszać. Na koniec ubić na sztywno białka dodać do ciasta i razem wyrobić ręką. Tradycyjną prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej ciasto.
Na ciasto wyłożyć masę z dyni. Maliny opłukać, osuszyć i rozłożyć na masie z dyni. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w temperaturze 170 °C.
Smacznego.