Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cappuccino w proszku. Delikatnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm). Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
Śmietanę przelać do garnka. Dodać do niej połamaną na kawałki gorzką i mleczną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolady się rozpuszczą. Ostudzić i włożyć do lodówki na około 12 godzin. Następnie ubić na sztywną masę. Podzielić na połowę.
Jedną część biszkoptu z cappuccino nasączyć wódką. Na niego wyłożyć połowę masy czekoladowej, a na niej położyć drugą część biszkoptu z cappuccino i nasączyć go wódką. Pozostałą masą czekoladową posmarować wierzch i boki tortu. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowy, a pod koniec ubijania dodać śmietan-fix. Ubitą śmietaną udekorować tort. Wierzch tortu udekorować cukierkami. Gotowy tort włożyć do lodówki na około 24 godziny.
Smacznego.