To przepyszna sałatka z białej kapusty! Tak, tak to wcale nie jest pomyłka ;) Do wykonania tej sałatki potrzebna jest zwykła główka białej kapusty.
Tak piękny i czerwony kolor sałatka zyskuje dzięki dodaniu czerwonych buraczków, a nietypowy smak, dzięki dodaniu soczystych jabłuszek. Czytaj więcej
To fajny i sprawdzony pomysł na sałatkę z kapusty do słoików na zimę. Sałatka wychodzi bardzo dobra i jest zdrowa. Dlatego warto się skusić i mieć takie pyszne zapasy na długą i mroźną zimę w swojej spiżarni...
Smacznego :)
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować. Buraki obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki zalewy zagotować. Do gotującej się zalewy włożyć buraki. Wymieszać i gotować około 10 minut. Następnie dodać jabłka i kapustę. Wszystko razem wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut. Gorącą sałatkę nakładać do słoików i pasteryzować około 10 minut.
Z podanej proporcji wyjdą 3 słoiki po 900 ml.
Smacznego.