Do dużej miski wsypać mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę krupczatkę, mąkę kukurydzianą, mielony len, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodać miękką margarynę i żółtka. Całość posiekać nożem i zagnieść kruche ciasto. Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. W formie rozłożyć ¾ kruchego ciasta i nakłuć widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 180 °C. Pozostałe ciasto zamrozić.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Na koniec dodać roztopione masło, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kilka kropli aromatu rumowego.
Razem zmiksować i wyłożyć na podpieczone kruche ciasto.
Maliny opłukać, osuszyć i rozłożyć masie piankowej. Na wierzch zetrzeć zamrożone kruche ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut w temperaturze 180 °C.
Czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać mleko i podgrzewać, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły. Gotową polewą czekoladową polać ostudzone ciasto.
Smacznego.