Jajka ubić z cukrem, wymieszać z octem, mąką i aromatem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem średniej tortownicy (o średnicy 24 cm). Piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i wyjąć z tortownicy.
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem tortownicę, na której pieczony był biszkopt. Piec ok. 20 minut.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, a dwie galaretki w 3 szklankach wody i odstawić do wystudzenia.
Żółtka ubić, dodać 1 ½ łyżki cukru, następnie dodać serki i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać pozostały cukier, a następnie delikatnie wymieszać z masą serową i tężejącą żelatyną.
W tortownicy układać następująco: kruchy spód, który należy posmarować dżemem, biszkopt, masa serowa, dowolne owoce i tężejąca wiśniowa galaretka.
Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego.