Przygotować ciasto: masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i jajka. Następnie dodać mąkę, sodę oczyszczoną, miód i zagnieść dość luźne ciasto. Podzielić na trzy równe części. Każdą część ciasta upiec osobno na jasnobrązowy kolor. Piec ok. 15 minut w temperaturze 160 °C. Wystudzić.
Mleko zagotować, a gdy zacznie wrzeć, powoli wsypać kaszę mannę, cały czas energicznie mieszając. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem, i cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonej kaszy mannej. Pod koniec ucierania dodać aromat. Krem podzielić na trzy części i przełożyć nim placki. Wierzch ciasta udekorować kolorowymi cukierkami.
Ciasto to najlepiej przygotować dwa dni przed podaniem, aby zmiękło. Należy owinąć go folią i przechowywać w lodówce.
Smacznego.