Przepisy Extra

Pasta makrelowo-ogórkowa

Szukacie nowego pomysłu na pastę z makreli wędzonej??

Proszę bardzo, oto i ona! :)

Tutaj będziemy mieli szybkie wykonanie, ponieważ użyjemy filetów z makreli w sosie pomidorowym, do tego dodamy starte ogórki konserwowe i żółty ser oraz ketchup i przyprawy...

Pasta jest zatem błyskawiczna w wykonaniu, i jak tylko przyjdzie nam ochota na pastę rybną, to przepis już macie :) Czytaj więcej

Jest ona idealna na piątkowe śniadanie i kolację, ale śmiało można ją sobie przygotować w każdym dniu tygodnia, jak tylko będziemy chcieli sobie odmienić kanapki z szynką...

Kanapkę z pastą można posypać z zieloną cebulką - pycha!

Smacznego :)

Pasta makrelowo-ogórkowa

Składniki:

1 puszka filetu z makreli w sosie pomidorowym
15 dag ogórków konserwowych
5 dag żółtego sera
2-3 łyżki ketchupu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Filet z makreli rozdrobić widelcem. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Wszystko razem połączyć. Dodać ketchup i przyprawy. Pastę dokładnie wymieszać i smarować nią świeże bułeczki.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.