Przepisy Extra

Pasta z makreli i selera

Składniki:

1 makrela wędzona
kawałek selera (np. połówka dużej bulwy)
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
1 łyżka pokrojonego szczypiorku

Sposób wykonania:

Makrele obrać ze skóry, ości i posiekać. Kawałek surowego selera obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić go sokiem z cytryny i dodać do makreli. Następnie wymieszać z majonezem i pokrojonym szczypiorkiem.

Gotową pastę schłodzić w lodówce, a następnie smarować nią pieczywo.

Smacznego.

Dodane przez grumko w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Super pasta !!! Polecam !!!
Danka [2007-10-01 20:42:25]
super przepis
ola [2007-08-05 14:46:51]
Ja znam bardziej wypasiony przepis oczywiście 2 makrele wędzone ze dwa ogórki kiszone (średniej wielkości) trzy jajka ugotowane na twardo do tego majonez . Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy czyli pasty bardzo smaczne polecam
Profesor [2007-07-26 22:05:05]
jesze nie robiłam takiej pasty a le mysle ze jest pyszna zato robiłam z masełkiem pychotka
zuza [2007-07-25 20:10:17]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.